Markus Uvell ny vd för Stiftelsen Fritt Näringsliv / Timbro.

Pressmeddelande 2010-06-17

Markus kommer närmast från Svenskt Näringsliv där han i dag är opinionsanalyschef och t f kommunikationschef. Dessförinnan har han en bakgrund som bl a vd i Demoskop, vd och grundare av United Minds och senior partner på Kreab. Nyligen gav han ut sin tredje bok på Timbro förlag: Folkhemspopulismen - berättelsen om Sverigedemokraternas väljare.

- Vi är mycket nöjda över detta beslut, säger Stiftelsens ordförande Signhild Arnegård Hansen. Oavsett valutgången kommer Stiftelsen och Timbro att ha ett viktigt idéarbete framför sig efter valet, och Markus är den allra bäst lämpade personen att leda det arbetet.

- Det känns både spännande och hedrande att få detta förtroende, säger Markus Uvell. Jag har jobbat med opinionsbildning för marknadsekonomi och företagsamhet större delen av mitt vuxna liv och jag kan inte tänka mig något roligare eller mer utmanande än att få leda en så viktig och dynamisk verksamhet som Timbro.

Markus tillträder som vd för Stiftelsen Fritt Näringsliv/Timbro den 1 oktober och efterträder då Maria Rankka.

Stiftelsen Fritt Näringsliv bildades 2003 av Svenskt Näringsliv tillsammans med Näringslivets Fond (Näfo). Syftet var att skapa en hållfast bas för opinionsarbete för marknadsekonomi och fri företagsamhet. Verksamheten bedrivs dels genom tankesmedjan Timbro och dels genom stöd till olika projekt.